Приказа странице прошлог месеца:

четвртак, 20. октобар 2016.

Reč autora   Poštovani čitaoci 

 

         Ovaj blog ima zadatak da predstavi javnosti naučno-fantastični roman Mars, Prva ekspedicija. Roman je za sada  dostupan samo u digitalnom izdanju. Izdavač je  New look entertainment iz Beograda.
        Radnju romana uporedio bih sa planinarom koji treba da ode na vrh nepoznate planine. Ne poznaje put kojim treba da korača, brojna iznenađenja i opasnosti vrebaju ga dok prolazi kroz nepoznate predele uspinjući se ka dalekom odredištu. Priroda je ravnodušna prema njemu, a  on je samo  delić nje,  kao prašina na vetru. Dok se penje ka vrhu spoznaje sebe, svoje strahove i slabosti, ali ne odustaje. Uporno se trudi da stigne do vrha, ma koliko mu  se on  činio dalek i nepristupačan. Na svom putu doživljava  promene, sve se u njemu menja, njegov karakter, sopstvena spoznaja  i mogućnost  dokle je spreman da ode ka svom cilju. Kada konačno stigne na vrh planine, umoran je i nije mu ni do čega, ali ga tamo čeka  nagrada. Pogled sa planine otkriva dokle je stigao i  šta je postigao, a novi horizonti i  nove mogućnosti se otvaraju pred njim. I  junaci romana, kao i planinar, treba da dostignu taj  cilj, da obave najtežu misiju koju im je istorijski trenutak nametnuo. Sa kakvim izazovima će se suočiti članovi naučne ekspedicije na opustošenoj, smrznutoj planeti, i kakvim moralnim dilemama ce biti  zaokupljeni, saznaćete ako se upustite u avanturu čitanja. Čitaoci će imati  priliku da uživaju u  knjizi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svako poglavlje romana jedinstveno je i nosi nešto novo i neočekivano, likovi su neobični, naročito lik osmog putnika, svesne mašine. Radnja romana  dinamična je i postepeno prelazi u dramu i misteriju. Knjiga otvara neke neobične moralne dileme na horizontu nauke. Počevši od pitanja da li svesne mašine treba posmatrati kao živa bića i  izjednačiti ih zakonski sa ljudima do pitanja da li čovek treba da krene neispitanim stazama transhumanizma.
         Poštovani čitaoci, komentare o knjizi šaljite preko kontakt forme na kraju stranice ili preko e-pošte dristorija1980@gmail.com. Komentari  će biti objavljeni na ovom blogu kao i rejting knjige.
        Roman Mars, Prva ekspedicija možete čitati na vašem Android, iPad, iPhone,  ili Sasmsung uređaju preko Google Play, iBookstore,  i Samsung Srbija.
           Prijatne trenutke u čitanju romana želi Vam                                                         Dragan Rašić, autor romana Mars, Prva ekspedicija

Нема коментара:

Постави коментар